Ir al contenido principal

8.700 ÀNIMES MOLT CATALANES


El partit que es fa dir Esquerra Republicana ha convocat un referèndum entre les seves "bases" per decidir si Catalunya té un govern autonòmic presidit per Salvador Illa o cal tornar a votar perquè els catalans no hem votat prou bé, que és el que opina l'ex-president Puigdemont, incapaç de digerir la rabieta. Estem parlant de 8.700 persones amb dret a vot. 8.700 ànimes independentistes i càndides tenen dret a decidir sobre el futur de 8 milions de persones. És una curiosa forma de democràcia. Deu ser un tret diferencial català?

Ara posem-nos en la situació: d'aquestes 8.700 animetes, algunes tindran mandra, d'altres estan de vacances i no volen embolics, d'altres se n'oblidaran i alguna no recordarà la contrassenya del vot telemàtic. Hi haurà l'absentisme dels que estan emprenyats amb el partit. I cal tenir en compte els 850 càrrecs que s'estan jugant el lloc de treball: aquests votaran sí. Sí, per favor! Quantes d'aquestes 8.700 animetes votaran? De quantes persones reals depèn el tracte?

Veurem com es portaran els qui llegeixen les pàgines de la premsa indepe més testosterònica, la que aplaudeix Puigdemont i s'estima més el "com pitjor, millor": son els qui creuen que val més repetir eleccions a l'octubre, pel bé de la seva Catalunya.

 La doctrina del votisme continua instal·lada entre nosaltres. És aquella idea segons la qual la democràcia consisteix en votar moltes vegades, fins i tot en urnes tupperware, il·legals o de cartró, tant se val. Confondre l'acció de votar amb la democràcia només expressa ignorància, però fins i tot en l'indpendentisme hi ha moltes persones disposades a cridar "Mori la intel·ligència, visca la mort" (O Visca Catalunya) quan intentes explicar-los que la democràcia és una forma d'exercir la ciutadania i d'entendre la cosa pública, i que l'acte de votar tan sols un procediment entre d'altres.

8.700 ànimes molt catalanes tenen dret a decidir sobre la gestió d'una comunitat autònoma, i això és sens dubte un tret diferencial català de difícil exportació i de molt difícil explicació. Una mescla complicada entre la democràcia representativa i la directa, que deu voler dir que aquest partit encara no ha entès massa bé què vol dir la democràcia i està aturat a l'adolescència, quan eren minyons escoltes i monitores d'esplai. O castellers i bastoners, o cantaires de la coral parroquial. Ànimes coralines que han de decidir què és el millor per a la majoria, i que decidiran en funció de manies i prejudicis. La democràcia no acaba d'arribar mai a Catalunya, per més que li agradi posar urnes a l'aristocràcia nacionalista.

Aquest és un país malhaurat, entotsolat, perdut. Incapaç de mirar-se i de reconèixer la seva pluralitat, la seva diversitat, la seva única riquesa. Un país dominat per persones mediocres, o per 8.700 animetes plenes de por, de prejudicis i de fantasies medievals, el malsòn de la democràcia.


Comentarios

  1. 850 / 8700 = 0.0977...O sea, el 10% de los afiliados papea de la empresa E.R.
    Esos irán a votar, seguro.
    El resto, más de la mitad en edad senil, no lo dudes, irán por romanticismo, y los que quedan irán porque sus familiares, que son los primeros, cobran de ahí.
    Y todo queda en casa.
    Es vergonzante que un puñado de votos que entran en una caja de zapatos tenga en vilo a ocho millones de personas.
    salut

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Ahí está el asunto: para los dirigentes esta consulta es una forma de responsabilizar a los demás, pero a la vez me parece un uso innecesario del voto. Les gusta votar en todas partes.

      Eliminar
  2. Nos han prometido a todos ,la singularidad.A los catalanes,a los andaluces,la verdad es que somos todos singulares.Lo que a mí me gusta,un buen paso de Semana Santa.A un vasco cortar un tronco,él sólito.Me parece que eso se llamó en su día, café para todos.
    Saludos

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. El PSOE quiere ir hacia un estado federal, aunque en realidad, de facto, ya somos más federales que Alemania.

      Eliminar
  3. Bueno vamos a ver,si la muestra es representativa,distribuida,,la verdad es que con 1000 que votaran ya sería suficiente,para tomarla como valor de los ocho mil y pico.Pero si se cumple,lo que indicas,de vacaciones, dejadez,poco interés,puede salir cualquier cosa.No sé si eso le interesa a ER,sería una irresponsabilidad como partido.Pienso que votarán todos.
    Saludos

    ResponderEliminar
  4. Ànimes de càntir. Imaginat que voten telemàticament que no. Dimitirà algún dels dirigents?

    ResponderEliminar
  5. Es una muestra, pero los que conozco, algún familiar, algún vecino, de ER, están enchufados en empresas relacionadas o de la Generalitat, sin oposiciones. No creo que ninguno se salga de la orden dada, humanamente comprensibke

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Por lo que se comenta, la negociación ha consistido básicamente en "salvar los cargos. Esto también es humano.

      Eliminar

Publicar un comentario

Entradas populares de este blog

LES COSES DE LES ROSES

Vaig a la farmàcia a comprar aigua oxigenada (3,90 euros el mig litre) i la senyora em regala una rosa minúscula, blanca i lila. Li dic que moltes gràcies, senyora, que se la guardi, que ja vindran altres senyors que apreciaran millor el detall, millor que no pas jo. Després passo pel súper per un parell coses que em feien falta (plàtans de Canàries i olives farcides d'anxova, 7,57 euros) i la caixera diposita una rosa fúcsia al damunt de la compra sense dir ni ase ni bèstia -ni tan sols no em mira. És Sant Jordi i toca la cosa de la rosa, de la mateixa manera avorrida i protocol.lària que toca el dia del Dòmund o el Dia del Caudillo el 18 de juliol. Deixo la rosa a una banda, li dic que no tinc targeta de client, pago i marxo. Quan era molt jove em dedicava a la pintura i feia exposicions de quadres pels bars i els restaurants. Passava algunes tardes al local i em convidaven a cerveses i de vegades venia alguna pintura. Després, ja més maduret, vaig posar-me a escriure i em van pu...

VILAWEB TAMBÉ PARLA DEL PAPA

El respectable públic està sofrint un publireportatge catòlic massiu i inacabable. Cal reconèixer que l'església de Roma té la mà trencada en litúrgies que alhora son espectacles, amb un poder hipnòtic que resulta fascinant. Però tal vegada era innecessari dedicar 24 hores al dia durant diversos dies en informatius sobre el funeral al Vaticà, més encara si tenim en compte que la Constitució es declara aconfessional i que la ciutadania espanyola no es deleix per anar a missa. Durant aquests dies, les editorials d'un dels digitals independentistes més combatiu, l'inefable Vilaweb, ha preferit demanar la dimissió de Salvador Illa per cometre el pecat d'espanyolitzar Catalunya (sic), però el mitjà ha tingut algun moment per parlar de Roma i els seus cardenals. I ho ha fet amb una entrevista a un senyor que es diu Vicenç Lozano, antic corresponsal al Vaticà de Tv3. L'aportació de Lozano entra en el camp de la conspiranoia i afirma que hi ha una conspiració ultradretana p...

LA PÀTRIA ÉS LA LLENGUA (CATALANA)

Fa molts anys vaig fer una visita a Alemanya i recordo haver vist uns adhesius on es podia llegir "In Deutschland, Deustch". Sembla que hi havia patriotes alemanys que no volien saber res de l'anglès. La qüestió de l'idioma, a Alemanya, és complexa. El nazisme va decidir que els territoris on es parla alemany eren Alemanya i aquest fou l'argument per annexionar-se, més o menys per força, Àustria i parts d'altres països. Catalunya, per fortuna, s'annexiona altres territoris de forma molt més naïf i es limita a imprimir plànols dels països catalans: el seu annexionisme és una postal de colors on no hi pot faltar l'Alguer, aquell poblet de Sardenya que tant els agrada, malgrat que allà coneix el català un 15% de la població. Però una vegada i una altra es repeteix que Catalunya té una llengua pròpia i s'insinua que el veritable bon català parla en català i, no cal dir-ho, escriu en català. Per aquest motiu, personalitats de la política i dels mitjans ...